Pistacija je med oreščki tista, ki bo najbolje poskrbela za prijeten občutek sitosti v najkrajšem možnem času. Pistacija vsebuje koncentrat zdravih maščob, ki pripomorejo k temu, da boste siti še kar nekaj ur po tem, ki jo boste zaužili. Zanimivo je, da vas bo nasitila že manjša pest tega nadvse okusnega in zdravega oreščka. Pistacija se pogosto pojavlja tudi kot aroma v sladoledih, ki se zelo dobro ujema z drugimi okusi sladoledov. Sladoledar iz naše ulice mi je zaupal, da je pistacija poleg čokolade in vanilje najbolj iskan okus sladoleda. Pripravlja tudi bolj eksotične vrste sladoledov, kot sta mango in papaja, ki pa si šele utirata pot med odjemalci.
Pistacija je zelo cenjena pri športnikih, ki so že zdavnaj spoznali, da jim daje zelo hitro dozo energije, ki jo potrebujejo pri svoji športni aktivnosti. Pistacija ima tudi zelo prijeten in svojstven okus. Mnogi še vedno prisegajo nanjo in jo imajo najraje med vsemi oreščki. Nekateri imajo raje pražene in slane pistacije, drugim so bolj všeč naravni brez dodane soli ali praženja. Kljub vsemu pa vseeno velja, da praženje oreščkom poudari njihov okus in okrepi njihovo aromo. Pri praženju morate biti previdni, da jih ne prepražite preveč, saj potem praktično niso užitni. Izbrati je treba pravilno temperaturo in ustrezen čas praženja.
Nekateri se odločijo za pražene oreščke, ki jih kupijo v trgovini. Pistacija se odlično poda hrani, kot so rozine, brusnice ter lešniki. Tako nastanejo najbolj priljubljene mešanice oreščkov in suhega sadja, ki so znane kot študentska hrana. Tudi pri uživanju pistacije si je dobro zapomniti pravilo, da je naenkrat nikoli ne bi smeli zaužiti več kot pest. Zgodilo se je že namreč, da je kdo, ki je pretiraval z uživanjem pistacije, moral poiskati zdravniško pomoč zaradi bolečin v trebuhu in prebavnih težav.